ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Abu Dhabi - Rikast i hela världen
Förenade arabemiraten - Mycket fakta och information om Förenade arabemiraten

Abu Dhabis flagga

Fakta om Abu Dhabi

Störst ortDubai
Inv. i emiratet~ 2 300 000
Landyta67 000 km²
Befolkningstäthet~34 inv/km²
ValutaEmiratisk dirham
= 1.80 SEK
Största folkgruppIndier = 43%
Inhemsk befolkningEmiratier = 21%
Adu Dhabi har en
extremt god ekonomi

Abu Dhabi

Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad men inte den största staden för det är Dubai. Abu Dhabi är dock störst till ytan och täcker 87% av hela Förenade Arabemiraten.

Abu Dhabi har också bäst ekonomi av alla emirater i Förenade Arabemiratens, dels på grund av sin storlek och stora oljefyndigheter men också eftersom Abu Dhabi är mer återhållsamma med att spendera pengarna än vad Dubai är.Huvudstaden Abu Dhabi

Burj Khalifa i Dubai

Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad och hemvist för presidenten och tillika emiratet Abu Dhabis emir, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

De äldsta lämningarna av bosättningar i Abu Dhabi är från 3000 tusen år f.Kr.

Olja och ekonomi i Abu Dhabi

Abu Dhabi har också bäst ekonomi av alla emirater i Förenade Arabemiratens, dels på grund av sin storlek och stora oljefyndigheter men också eftersom Abu Dhabi är mer återhållsamma med att spendera pengarna än vad Dubai är. Abu Dhabi's emir Khalifa bin Zayed Al Nahyan fick också lösa de ekonomiska bekymmer som uppstod under byggandet av världens högsta byggnad. Från början var världens högsta hus tänkt att kallas Burj Dubai men döptes om till Burj Khalifa efter att Adu Dhabi investerat väldigt mycket i att färdigställa byggnaden.

Abu Dhabi räknas till världens rikaste område och totalt har emiraten besparingar på motsvarande 1 000 000 per emiratier som bor i Adu Dhabi.